Taloyhtiölaajakaista

Tiedote huoneistokohtaisesta laajakaistayhteydestä

Suomi Communications Oy on ryhtynyt rakentamaan valokuitupohjaista nopeaa laajakaistayhteyttä yhtiössämme yhtiökokouspäätöksen mukaisesti. Talot saadaan uuden yhteyden piiriin huhtikuusta alkaen sitä mukaa kuin tekniset valmiudet kussakin talossa ovat olemassa. Yhteyksien pystytys alkaa talosta 1 huhtikuun aikana. Kuukausimaksuja 6 €/hnsto/kk aletaan periä vastikkeenmaksujen yhteydessä vasta, kun hnston laajakaistayhteys on toiminnassa. Talon 1 ja ehkä järjestyksessä seuraavankin talon kk-maksut peritään kesäkuusta alkaen jälkikäteen siltä osin, jos yhteys on käytettävissä jo aiemmin. Suomi Communications Oy on perustanut internettiin osakkaillemme/asukkaillemme oman tiedotuskanavan. Se löytyy sivuilta:

Suomicom
www.suomicom.fi/ulvilantie29

Taloyhtiössämme on yksi nousu nettiyhteydelle ja se on B.

Langattoman reitittimen kytkentä:

Reitittimen WAN-portti kytketään huoneistojakamon Ethernet-pistokkeeseen B, tai vaihtoehtoisesti B:n voi ohjata haluttuun numeroituun datapistokkeeseen huoneistossa, esimerkiksi kytkemällä kaapeli B- ja 1-pistokkeen välille huoneistojakamossa, jolloin reititin voidaan suoraan kytkeä huoneiston pistokkeeseen 1.

Langattoman verkon nimen/salasanan vaihto:

Käytämme langattoman reitittimen esimerkkinä Zyxelin NBG6515-mallia. Ohjeet ovat suuntaa-antavat myös muiden langattomien reitittimien käyttöön.

1. Avaa reitittimen hallintapaneeli, esim. hakemalla selaimesta osoite http://192.168.1.1. Osoite voi olla eri riippuen reitittimestä. Reitittimen käyttämä osoite voi löytyä reitittimen pohjasta, tai käyttöohjeesta.

2. Kirjaudu sisään salasanalla 1234. Valtaosassa reitittimiä tunnukset ovat admin/1234. Tunnukset voivat myös löytyä reitittimen pohjasta tai ohjekirjasta.

3. Valitse hallintapaneelin valikoista Wireless Security. Muissa reitittimässä avainsanoja ovat muun muassa Wi-Fi ja Wireless Network.

4. Wi-Fi -verkon nimeä ja salasanaa voi muokata täältä. Langattoman verkon nimi on useimmissa laitteissa termillä SSID.

SuomiCom Asiakaspalvelu
Suomi Communications Oy
Upseerinkatu 3A
02600 Espoo
09 – 4342 1700
arkisin 8:00 – 18:00
info@suomicom.fi

Ohessa havainnollisia videoita internetliittymän kytkemisestä. Videot on tuottanut DNA ja niissä kuvatut laitteet voivat olla eri valmistajan kuin teidän laitteenne, mutta ohjeet ovat silti yleispäteviä.

Reitittimen asennuksesta ja sen sijoituspaikasta.

Laajakasitayhteyden käyttöönotto. Puhelimen tai tabletin yhdistäminen verkkoon.

Seuraavassa videossa esitellään tilanne, jossa halutaan kytkeä netti jokaiseen ethernet pistorasiaan sekä samalla hyödyntää langatonta verkkoa (Wifi). Kyseiseen järjestelmään tarvitaan langaton reititin (modeemi) ja kytkin.