Lämmityksen säätö (päivitetty 6.3.2021)

Taloyhtiön tavoitelämpötila on 20 – 22 astetta. Lattialämmitysventtiilit ovat eteisessä tai kylpyhuoneen puolella. Venttiilejä on 2 – 6 riippuen huoneiden lukumäärästä – jokaiselle huoneelle on oma venttiili, lukuun ottamatta kylpyhuonetta, jossa on sähköinen lattialämmitys.

Venttiilejä ei välttämättä ole merkitty mikä on millekin huoneelle. Yleensä ovelta päin katsottuna ensimmäinen venttiili on lähimmän huoneen venttiili. Pystyputken vieressä oleva venttiili on yleensä keittiön. Muuten kannattaa vain testata asia eli yksi venttiili täysin kiinni ja muut auki. Huone joka viilenee päivän kuluessa on kyseisen venttiilin takana. Sama menettely kaikkien venttiilien kanssa.

Venttiilejä avattaessa täysin auki ne löystyvät ja pyörivät tyhjää, jolloin ne ovat täysin auki. Kun venttiili on ”löysä” ja haluaa pienentää lämmitystä niin kannattaa hieman painaa säätönuppia sisäänpäin kun kiertää sitä myötäpäivään jolloin se menee takaisin kierteille.

Talviaikana ilmanvaihtokin vaikuttaa huoneiston lämpötilaan. Painovoimaisessa ilmanvaihdossa talvella ilmanvaihto toimii liian hyvin ja taas kesällä liian heikosti. Asukas voi kiertää keittiön poistoventtiiliä kiinni talviaikana ja laittaa ikkunoiden tuloilma venttiilit kiinni asentoon. Kylpyhuoneen poistoventtiili kannattaa pitää talvellakin hieman auki, jotta kosteus haihtuu tilasta.

PÄIVITYS: lauantaina 6.3.2021

Ohessa havainnollistava video lämpötilan säätämisestä.