Tiedote

Huoneistojen lämpötila

Sisäilmastotutkimusten mukaan suurin osa ihmisistä on tyytyväisiä, kun oleskelutilojen huonelämpötila on hieman yli 21 °C. Sitä pidetään myös terveellisenä ja energiataloudellisena lämpötilana. Makuuhuoneessa nukkuu paremmin, kun lämpötila on tämän allekin.

Taloyhtiömme tavoitelämpötila huoneistoissa on 20-22 ºC. Mikäli asukas haluaa korkeamman lämpötilan voi hän käyttää itse hankkimiaan turvallisia lisälämmittimiä.

Lämpötila mitataan keskeltä huonetta, reilun metrin korkeudelta lattiasta. Käytä mittauksessa luotettavaa lämpömittaria. Yleensä lomamatkalta ostettu matkamuisto, jossa on pieni lämpömittari ei ole luotettava.

Taloyhtiössämme ei lämmitystä ”katkaista” koskaan. Lämpötilan säätöä hoitaa säätökeskuksen termostaatti.

Tiesitkö tämän? 1 ºC huonelämpötilassa = 5 % lämmityskuluissa.