Koronaviruksen vaikutus taloyhtiössä

Yleiset muutokset yhtiön käytännön asioissa korona-viruksen takia:

1.     Lenkkisaunat perutaan toistaiseksi.

2.     Minimoi yhteisissä tiloissa käynnit. Pyri käyttämään pesutupia harvemmin esim. suurentamalla pyykkimäärää tai käyttämällä useammin omaa pesukonetta mahdollisuuksien mukaan.

3.     Pyri yhteydenotoissa yhtiön hlökuntaan käyttämään ensisijaisesti puhelinta tai sähköpostia.

4.     Vältä tilaisuuksia, joissa ihmisiä kokoontuu yhteen. Myös illanviettoja asunnoissa naapuruston tai tuttavien kanssa tulisi välttää.

5.     Yhtiökokous siirretään jopa kesäkuun puolelle. Yhtiökokouksen siirtyessä hallitus tiedottaa linjasaneerauksen etenemisestä ja sen taloudellisesta tilanteesta erikseen.

Jos olet karanteenissa ja vaikka olisit itse oireeton, on suositeltavaa, että pesutuvissa asioi puolestasi joku perheenjäsen tai naapuri. Näin myös kaupassakäyntien osalta ja kaikessa muussakin, missä voit ajautua tahtomattasi läheiseen ihmiskontaktiin (esim. porraskäytävät, kellareissakäynnit, yms.) Saunavuoroja ei tule sairaana tai karanteenin aikana käyttää.

Jos olet sairastunut koronavirukseen laboratoriotestejen perusteella, olet paitsi karanteenissa, myös määrätyissä tapauksissa eristyksessä. Lääkäri saattaa silti määrätä Sinut kunnon perusteella kotihoitoon. Tällöin on syytä pysyä visusti kodin seinien sisäpuolella.

Taloyhtiössämme on runsaasti riskiryhmässä olevia ikäihmisiä, joita erityisesti on suojeltava olemassa olevin keinoin. Muista aina, että ehkä vähäiset oireet itselläsi voivat olla hengenvaarallisia naapureillesi.

Oireina korona-virustartunnassa voivat olla kuume, yskä, hengenahdistusta, lihassärkyjä, kurkkukipua tai yleistä voimattomuutta. Jos oireita ilmenee, muista tartuntavaaran minimoimiseksi, että olet paitsi viruksen kantaja myös mahdollinen tartuttaja. Päättele tällöin vointisi perusteella, onko aihetta soittaa heti terveysviranomaisille vai hoidatko itseäsi karanteenissa kotioloissa.

Itämisaika nykytiedon perusteella taudilla on 2-14 päivää, yleisimmin viisi päivää. Sairastunut tartuttaa virusta eteenpäin 5-7 vuorokauden ajan. Näyttäisi olevan epätodennäköistä, että oireeton potilas on tartuttava ennen oireiden alkua.

Isännöitsijä

Tiedosto PDF – muodossa. Tästä linkistä.